سفت کاری ساختمان کرج

شهریور ۱۶, ۱۴۰۰
0 نظر

سفت کاری ساختمان کرج

سفت ‌کاری ساختمان شامل مراحلی همانند کندن پی ساختمان ، بتن ‌ریزی پی ساختمان ، نصب ستون ‌ها و تهیه چینی دیوارها می باشد.
سفت کاری ساختمان در برخی تعاریف شامل کلیه عملیات بتن ریزی ، کرسی چینی ، بلوکاژ ، اجرای تیر ، ستون ، دیوارچینی و در نهایت اجرای سقف کلیه ساختمان و در برخی دیگر از تعاریف عملیات دیوار چینی و تیغه چینی در بازسازی ساختمان قدیمی و احداث بنای جدید می باشد.

بازسازی ساختمان

بازسازی

مراحل احداث ساختمان

1- انتخاب و شناسایی زمین احداث ساختمان
2- پیاده سازی نقشه ساختمان بر روی زمین
3- خط کشی زمین (گچ ریزی بر روی زمین) جهت مشخص نمودن نقشه کلی
4- آغاز مراحل سفت کاری ساختمان
5- مراحل نازک کاری ساختمان
6- تحویل پروژه

مراحل سفت کاری ساختمان

1- گود برداری و خاک برداری زمین ساختمان (پی کنی ساختمان)
2- پی ریزی ساختمان (قالب بندی ، بتن ریزی و شناژ بندی)
3- اسکلت بندی ساختمان (اسکلت فلزی یا بتنی)
4- احداث تیرها و سقف ساختمان
5- تیغه چینی دیوارها
6- پایان سفت کاری ساختمان و آغاز مراحل نازک کاری ساختمان

مراحل احداث ساختمان

مراحل احداث

پی کنی ساختمان

در این مرحله می بایست به این نکته توجه نمایید که تاسیسات اصلی ساختمان در سطح پایین تر از تراز طبیعی ساخته می شوند. پس در ابتدا از گود برداری این بخش ها بر روی نقشه ساختمان را آغاز می نمایند. ایجاد یک سطح شیب دار جهت انتقال خاک برداشته شده هم از جزئیات دیگر کار خواهد بود.

پی ریزی ساختمان

آرماتوربندی جز حساس ترین و با دقت ترین بخش های ساختمان می باشد. زیرا کلیه نیروھای کششی در ساختمان به وسیله میله گردها تحمل می شود ، بدین لحاظ در اجرای آرماتور بندی ساختمان های بتونی می بایست نهایت دقت و حوصله را به خرج داد.
جهت تعیین تعداد میله گردها ، آرماتورها و تعیین قطر آن ها از دو راه که یکی محاسبه و دیگری آئین نامه
است استفاده می کنیم. در مورد اول مهندس محاسب با توجه به مشخصات قطعه بتونی قطر میله گردها را تعین می نماید و در نقشه های مربوطه مشخص می کند.

سفت کاری ساختمان کرج

پس از قالب بندی و همچنین آرماتوربندی ، اقدام به بتن ریزی می کنند که این عمل با استفاده از پمپ های بتنی (تاور) در پروژه های بزرگ ساختمانی و به صورت دستی در ساختمان های کم طبقه انجام می شود ، که می بایست دقت شود تا ویبره به صورت کامل زده شود تا حباب های داخل بتن خارج شده و استحکام بتن افزایش یابد.
پس از گذشتن مدت زمانی ، نظیر یک تا دو هفته که به منطقه جغرافیایی هم بستگی دارد ، می توان مرحله بعدی را آغاز نمود.

اسکلت بندی ساختمان (اسکلت فلزی یا بتنی)

بعد از خشک شدن بتن زیر ساختمان ، سرهای فونداسیون مشخص می باشند ، که می بایست ستون های عمودی و در کل اسکلت ساختمان احداث گردد.
اگر نیاز به اسکلت فلزی ساختمان باشد ، ستون ها و اسکلت ساختمان را با تیرها و ستون های فلزی کامل می کنند ، اما اگر اسکلت بتونی نیاز باشد ، ستون های ساختمان را با قالب های بتنی ایجاد می نمایند ، که بدین منظور در قالب های مورد نظر بتن را ریخته و منتظر خشک شدن آن ها می باشند.

احداث تیرها و سقف ساختمان

در اغلب موارد بتون تیرهای اصلی و همچنین سقف به صورت یکپارچه ریخته می شوند و آرماتورهای سقف و تیرهای اصلی به یکدیگر متصل خواهند بود. اگر ضخامت تیرهای اصلی از سقف بیشتر باشند ، اغـلب این تفاوت ضخامت را از پایین منظور نموده و سپس آن را با سقف کاذب اصلاح می نمایند. تیرهای اصلی از دو بخش تشکیل می شود که این دو بخش عبارتند از کف و گونه ھای چپ و راست.

سفت کاری ساختمان کرج

اما اگر ضخامت سقف تیرهای اصلی مساوی باشد ، فقط احتیاج به کف دارد و ساختن قالب آن بدین طریق است که پایه هایی با کلاهک به تعداد لازم بین دو ستون قرار داده و کف تیر اصلی را به پهنای تعیین شده در نقشه از قبل ساخته شده است که بر روی این پایه ها نصب می نمایند.

تیغه چینی دیوارها

با تیغه چینی دیوارها ، اسکلت کلی ساختمان مشخص می شود و ساختمان قابل تشخیص خواهد بود.

نازک کاری ساختمان

نازک کاری ساختمان شامل مراحلی می باشد که بعد از سفت کاری ساختمان (احداث بنا ، ستون ها و …) انجام می شود که شامل پوشش ظاهری ساختمان می باشد.
در کل به کلیه عملیات هایی همانند کاشی کاری ، نقاشی دیوارها و سقف ساختمان ، برق کاری کلید و پریز ها ، نصب تاسیسات از قبیل لوله ها ، شوفاژ ساختمان و در نهایت نصب درب و پنجره ها طبق خواسته مشتری ، نازک کاری ساختمان می گویند.

نازک کاری ساختمان

نازک کاری

مراحل نازک کاری ساختمان

1- دیوار سازی (دیوار چینی) ساختمان
2- شمشه گیری (چوب چارترش) دیوارها
3- گچ و خاک دیوارها
4- سفید کاری دیوارها
5- کشته کشی دیوارها
6- سنگ قرنیز دور دیوارها
7- کف سازی نهایی
8- آب بندی (عایق بندی اولیه) سرویس ها
9- فرش کف ساختمان (پهن نمودن ملات در کف ساختمان)
10- کاشی کاری دیوارهای ساختمان
11- عملیات سقف و انواع سقف ساختمان (گچ کاری یا سقف کاذب)
12- نمای ساختمان
13- عایق کاری ثانویه
14- مراحل تمیز کاری

تفاوت سفت کاری و نازک کاری

احداث ساختمان کلا شامل دو بخش سفت کاری و نازک کاری می باشد.
سفت کاری: شامل عملیات پی کنی ، ریختن بتن فونداسیون ، کرسی چینی ، تیر و ستون ، دیوار برشی ، دیوارچینی و سقف می باشد. ( عملیات سفت کاری مربوط به احداث بنای اصلی ساختمان است )
نازک کاری: شامل کلیه عملیات اجرایی به غیر سفت کاری همانند اندودکاری ، عایق کاری ، سنگ کاری ، کاشی کاری ، نقاشی ، برقکاری ، تاسیسات ، نصب در و پنجره می باشد. (عملیات نازک کاری مربوط به تزئینات ساختمان است )

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها